Hemsidesupporten Logo Vit

En hackad hemsida kostar tid, pengar och renommé och innebär en risk både för er själva och era kunder.

Vi kan hjälpa dig att undvika katastrofen genom att hålla er WordPress-hemsida uppdaterad, säkerhetskopierad och säker.

Med expertis och erfarenhet tar Hemsidesupporten hand om er hemsida så att ni kan fokusera på det ni gör bäst!

Information om SSL och varför du behöver det

Sedan början av 2017 började Google Search och andra sökmotorer ranka hemsidor som har SSL certifikat högre för att uppmana folk att säkra upp sina hemsidor. Inom loppet av ett par år är det fullt möjligt att hemsidor som inte har SSL-certifikat blir blockerade helt i Google Search. Kort sagt, SSL-certifikat är viktigt för din hemsidas sökmotorsoptimering (SEO).

Men varför? Jo, om din hemsida inte är krypterad med ett SSL-certifikat, skickas all information som klartext över internet (informationen hinner passera många olika datorer innan den når sin destination) fritt fram att se eller manipulera för hackers.

Det är extra viktigt att ha detta säkerhetslager när man samlar information från hemsidans besökare. Är man inte försiktig kan man få sin personliga data stulen. I värsta fall kan hela din hemsida bli kapad och användas för icke önskvärda ändamål.  SSL kryptering gör att informationen skickas säkert mellan datorer och servrar.

 

Behöver jag verkligen ett SSL-certifikat till min hemsida?

Ja! Det är dags att ta tag i detta nu. Samlar du information såsom betalningar, e-mail adresser eller annan personlig information så är ett SSL certifikat ett måste. Förutom att skapa trygghet mellan dig och dina besökare/kunder så rankas du högre i google search.

 

Behöver man ett SSL-certifikat även om siten inte är en webbshop?

Ja absolut! Med den höga hacker aktivitet som vi har idag så är det mer aktuellt än någonsin förr. Att dina besökare kan se att din sida är säker ökar även deras trygghet. Även en webbshop rankas bättre hos google om man har ett SSL certifikat.

 

Hur ser jag om min hemsida har ett SSL-certifikat?

Om din hemsida har ett SSL certifikat så börjar adressen på http istället för http. Din webbläsare visar även ett grönt hänglås vid sidan av adressfältet.

 

Beställ

Kontakta oss för att beställa ett SSL-Certifikat.

SSL - Secure Connection Logo - Secure Socket Layer - SSL-Certifikat

Kontakta oss

9 + 3 =

Besöksadress:
Hemsidesupporten
Sprängkullsgatan 10a
411 23 Göteborg
Sverige

Telefon: 0701-490684

Postadress:
Hemsidesupporten
Övre Djupedalsgatan 9a
413 07 Göteborg
Sverige

Share This